Αυτή την εβδομάδα: Συνέντευξη με τον Νίκο Λογοθέτη, πρώην μέλος Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ

Featured

nikoslogothetis3Αυτή την εβδομάδα, παρουσιάζουμε μια λεπτομερή και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, της ΕΛΣΤΑΤ, τον Νίκο Λογοθέτη, ο οποίος θα μας ενημερώσει τόσο για την γνωστή υπόθεση διόγκωσης του Ελληνικού ελλείμματος και χρέους από την ΕΛΣΤΑΤ υπό την προεδρία του Ανδρέα Γεωργίου, όσο και για το που βρίσκονται οι δικαστικές υποθέσεις για αυτό το θέμα σήμερα.

Oct 24

Ο «Διάλογος» κάθε εβδομάδα στο Dolphin Radio Νέας Ορλεάνης & στο The Global Voice!

general 1Ενημερώνουμε στους απανταχού ακροατές μας πως οι Ελληνόφωνες και Αγγλόφωνες μεταδόσεις της εκπομπής μας θα ακούγονται πλέον από δύο νέους ραδιοφωνικούς σταθμούς που προστίθεται στο παγκόσμιο δίκτυο μας:

 • WXDR 98.9 FM (Dolphin Radio) στη Νέα Ορλεάνη, κάθε Παρασκευή 9-10 το πρωί τοπική ώρα.
 • Το διαδικτυακό ραδιόφωνο The Global Voice, κάθε Κυριακή 00:00-01:00 UTC.

Ακούστε τις εκπομπές μας σε αυτούς τους σταθμούς διαδικτυακά από τις διευθύνσεις www.dolphinradio.org και www.theglobalvoice.info.

Oct 04

Αυτή την εβδομάδα: Συνέντευξη με το Δημήτρη Γιαννόπουλο (Β’ μέρος)

yannopoulosΑυτή την εβδομάδα στην εκπομπή μας, θα μεταδώσουμε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης μας με το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαννόπουλο, πρώην σύμβουλος τύπου του τότε υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης θα συζητήσει μαζί μας τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τις πανηγυρικές εξαγγελίες τις τωρινής κυβέρνησης για την Ελληνική οικονομία και το «τέλος» της οικονομικής κρίσης. Θυμίζουμε πως στο πρώτο μέρος της συνέντευξης μας, ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε για την εμπειρία του δουλεύοντας μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη την κρίσιμη εποχή που αποτέλεσε υπουργός οικονομικών, και ανέλυσε τις κινήσεις του Βαρουφάκη αλλά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και το πως οδήγησαν την Ελλάδα στο τρίτο μνημόνιο και σε περαιτέρω λιτότητα.

Oct 02

Ο «Διάλογος» θα ακούγεται στο Πίτσμπουργκ

wrctΑνακοινώνουμε προς τους ακροατές μας πως από τις 5 Οκτωβρίου 2017 και κάθε εβδομάδα, θα ακούγονται οι Ελληνόφωνες και οι Αγγλόφωνες μεταδόσεις της εκπομπής «Διάλογος» στην πόλη Πίτσμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών, προσφέροντας μια Ελληνική φωνή στο ραδιοφωνικό τοπίο αυτής της πόλης, όπου υπάρχει σημαντική Ελληνική κοινότητα. Οι εκπομπές μας θα μεταδίδονται κάθε Πέμπτη από τις 17:00-18:00 στον ραδιοφωνικό σταθμό WRCT 88.3 FM στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Επίσης, το πρόγραμμα του WRCT μεταδίδεται μέσω διαδικτύου στην διεύθυνση www.wrct.org.

Σειρά αποκαλυπτικών άρθρων: Αδειοδοτήσεις ΜΜΕ – «Πόλεμος» στα λόγια και ενίσχυση των ολιγαρχών

Featured

toperiodikoΣε συνεργασία με toperiodiko.gr, παρουσιάζουμε μια σειρά δικών μας αποκαλυπτικών άρθρων για την επικείμενη ραδιοτηλεοπτική αδειοδότηση που έχει εξαγγείλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μια σειρά άρθρων που ξεσκεπάζει τις πραγματικές προθέσεις πίσω από την αδειοδότηση και το υποτιθέμενο «τσάκισμα» των ολιγαρχών, μέσω διαδικασιών αδειοδότησης που θα παραδώσουν εξ ολοκλήρου το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο… στους ολιγάρχες! Αποκαλύψεις για τις πραγματικές τεχνικές δυνατότητες του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος αλλά και για το ενδεχόμενο να είναι παράνομη η τωρινή σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης!

Διαβάστε τη σειρά εδώ:

Sep 19

Αυτή την εβδομάδα: Συνέντευξη με το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαννόπουλο

yannopoulosΑυτή την εβδομάδα, η εκπομπή «Διάλογος» επιστρέφει, ξεκινώντας τη νέα ραδιοφωνική σεζόν 2017-2018. Στην εκπομπή μας, θα φιλοξενήσουμε το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαννόπουλο, πρώην σύμβουλος τύπου του τότε υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην συνέντευξη μας, ο κ. Γιαννόπουλος θα μιλήσει για την εμπειρία του δουλεύοντας μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη την κρίσιμη εποχή που αποτέλεσε υπουργός οικονομικών, θα αναλύσει τις κινήσεις του Βαρουφάκη αλλά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και το πως οδήγησαν την Ελλάδα στο τρίτο μνημόνιο και σε περαιτέρω λιτότητα, ενώ θα συζητήσει μαζί μας τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και τις εξαγγελίες τις τωρινής κυβέρνησης για την Ελληνική οικονομία και το «τέλος» της οικονομικής κρίσης.

Sep 19

Με το ξεκίνημα της νέας ραδιοφωνικής σεζόν, ο «Διάλογος» σε νέους συνεργαζόμενους σταθμούς σε ΗΠΑ & Καναδά

iΜε το ξεκίνημα του νέου κύκλου μεταδόσεων της εκπομπής «Διάλογος» να πλησιάζει, ανακοινώνουμε προς τους ακροατές μας πως έχουν προστεθεί νέοι συνεργαζόμενοι σταθμοί στο παγκόσμιο δίκτυο μας.

Οι Ελληνόφωνες εκπομπές μας θα μεταδίδονται την Κυριακή στις 23:00 τοπική ώρα από το ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό CHIR, που μεταδίδεται μέσω καλωδιακών δικτύων στις ευρύτερες περιοχές του Τορόντο, του Μόντρεαλ, της πόλης του Κεμπέκ, της πόλης Οτάβα, του Χάμιλτον και του Νιαγάρα.

Επίσης, η Αγγλόφωνη εκπομπή μας θα μεταδίδεται από τους ακόλουθους ραδιοφωνικούς σταθμούς των ΗΠΑ, μέσω του δικτύου Global Community Radio:

 • WXDR 98.9 FM Dolphin Radio (New Orleans, LA) – Παρασκευή 09:00 (τοπική ώρα)
 • WRCT 88.3 FM (Pittsburgh, PA) – Πέμπτη 17:00 (τοπική ώρα)
 • WLRI 92.9 FM (Gap/Lancaster, PA) – Σαββάτο 5:00 π.μ. (τοπική ώρα)
 • KIEZ 106.7 FM (Monroe, LA) – Σαββάτο 4:00 π.μ. (τοπική ώρα)
 • KLQS 96.7 FM (Agua Dulce, CA) – Σαββάτο 2:00 π.μ. (τοπική ώρα)
 • KFZR 93.3 FM (Frazier Park, CA) – Σαββάτο 2:00 π.μ. (τοπική ώρα)
 • The Global Voice (διαδικτυακός) – Κυριακή 00:00 UTC
 • WMS-DB (διαδικτυακός) – Σαββάτο 5:00 π.μ. (ώρα ανατολικής ακτής ΗΠΑ)

Ακόμα περισσότεροι σταθμοί αναμένεται να προστεθούν στο παγκόσμιο δίκτυο μας τις επόμενες μέρες. Μείνετε συντονισμένοι!

Jun 21

Τελευταία εκπομπή της σεζόν: Greg Palast & Roger Bootle μιλούν για ΕΕ, ευρώ και κρίση

grexittruthoutΑυτή την εβδομάδα, κλείνουμε την ραδιοφωνική σεζόν 2016-2017 με δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από το αρχείο εκπομπών μας, που παραμένουν επίκαιρες σήμερα. Θα ακούσουμε τον δημοσιογράφο, συγγραφέα και οικονομολόγο Greg Palast σε μια συνέντευξη από τον Οκτώβριο του 2014. να μας μιλάει για την Ελληνική οικονομική κρίση και πως μαγειρεύτηκε, και για τους πραγματικούς, οδυνηρούς λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε η Ευρωζώνη. Στην δεύτερη συνέντευξη μας θα ακούσουμε τον οικονομολόγο Roger Bootle, σε μια συνέντευξη για την βραβευμένη έκθεση του για το πως μια χώρα-μέλος της Ευρωζώνης θα μπορούσε να αποχωρήσει με ομαλό τρόπο από την νομισματική ένωση.

Ακούστε αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή μας.

Jun 07

Τα τραγούδια που μεταδώσαμε: 31 Μαΐου-6 Ιουνίου 2017

Αυτά είναι τα τραγούδια που μεταδώσαμε στην εκπομπή μας για την εβδομάδα 31 Μαΐου-6 Ιουνίου 2017:

 1. Ελευθερία Αρβανιτάκη – Θέλω Κοντά Σου Να Μείνω
 2. Γιάννης Πουλόπουλος – Αυτοί Που Φεύγουν
May 09

Ο «Διάλογος» χορηγός της έκθεσης Greek Panorama στη Νέα Υόρκη!

Ανακοινώνουμε με χαρά πως η εκπομπή μας είναι επίσημος  χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης Greek Panorama, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη στις 12-13 Μαΐου, με ειδική ημέρα για εκπροσώπους επιχειρήσεων στις 11 Μαΐου. Η έκθεση Greek Panorama θα παρουσιάσει τον Ελληνικό τουρισμό και την Ελληνική γαστρονομία, σε ένα από τα κεντρικότερα και πολυσύχναστα σημεία της Νέας Υόρκης.

Είχαμε πρόσφατα στην εκπομπή μας την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον κ. Λεωνίδα Μπαμπάνη, διοργανωτής της φετινής έκθεσης Greek Panorama, και τα ηχητικά αρχεία αυτών των συνεντεύξεων είναι διαθέσιμα, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, στα podcast μας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.greekpanorama.com, και στα ακόλουθα δελτία τύπου:

May 03

Αυτή την εβδομάδα: Η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά για το σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ και το πλεόνασμα

georgantaΑυτή την εβδομάδα στην εκπομπή μας, παρουσιάζουμε δύο συνεντεύξεις με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πρώτον, θα μιλήσουμε με την Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Θα μας μιλήσει για τις καταγγελίες που είχε κάνει για την διόγκωση του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ και κατά του πρώην προέδρου της αρχής Ανδρέα Γεωργίου, για τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν σήμερα για αυτό το θέμα, και για το πρωτογενή πλεόνασμα που παρουσιάζει πλέον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο η κα. Γεωργαντά ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Επίσης, θα μιλήσουμε με τον Λεωνίδα Μπαμπάνη, διοργανωτής της έκθεσης Greek Panorama, που θα λάβει μέρος στη Νέα Υόρκη από τις 11 μέχρι τις 13 Μαΐου. Ο κ. Μπαμπάνης θα μας μιλήσει για την έκθεση, που θα παρουσιάσει τον Ελληνικό τουρισμό και την Ελληνική γαστρονομία, και τι θα μπορούσαν να περιμένουν οι επισκέπτες σε αυτή την έκθεση. Η εκπομπή μας είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του φετινού Greek Panorama της Νέας Υόρκης.

Συντονιστείτε για αυτές τις δύο συνεντεύξεις, αυτή την εβδομάδα στο Ελληνόφωνο δίκτυο της εκπομπής μας.

Apr 05

Το σχόλιο της εβδομάδας: Πρωτοδεύτερη φορά αριστερά, τριτοτέταρτη φορά μνημόνιο

Του Μιχάλη ΝευραδάκSholioebdomadasη

Παιδιά, σωθήκαμε! Και μάλιστα, μας σώζουν καθημερινά! Έκλεισε συμφωνία η «ηρωική» κυβέρνηση της πρωτοδεύτερης φασιστεράς και του τριτοτέταρτου μνημονίου όπου, όπως μας έλεγαν με τεράστια περηφάνια πριν μερικές εβδομάδες, δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ νέων μέτρων! Και τώρα οδεύουμε ολοταχώς προς το κλείσιμο της περιβόητης δεύτερης αναξιολόγησης!

Και φυσικά, πάνω από όλα, μείναμε και παραμένουμε Ευρώπη, πάση θυσία. Continue reading

Apr 04

Τα τραγούδια που μεταδώσαμε: 29 Μαρτίου-4 Απριλίου 2017

Αυτά είναι τα τραγούδια που μεταδώσαμε στην εκπομπή μας για την εβδομάδα 29 Μαρτίου-4 Απριλίου 2017:

 1. Δημήτρης Μητροπάνος – Για Την Καρδιά Ενός Αγγέλου
 2. Ανδριάνα Μπάμπαλη & Στάμος Σέμσης – Περιπλανώμενο
 3. Γιάννης Κότσιρας – Πρώτη Φορά
 4. Νίκος Παπάζογλου – Στάλα Στάλα
 5. Μίλτος Πασχαλίδης & Κώστας Παρίσσης – Ο Παλιός Μου Εαυτός
Apr 02

Νέα μόνιμη ώρα μετάδοσης της εκπομπής μας στο Agape Greek Radio!

agapeΑνακοινώνουμε στους ακροατές μας πως πλέον, οι εκπομπές μας θα μεταδίδονται από το διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Agape Greek Radio σε καθημερινή βάση, στις 16:00 ώρα Ελλάδας (09:00 ώρα ανατολικής ακτής Αμερικής). Συντονιστείτε μέσω διαδικτύου στο www.agapegreekradio.com.