Dec 12

Το κείμενο της συνέντευξης μας με τον οικονομολόγο Βασίλη Βιλιάρδο

viliardosΑκολουθούν επιλεγμένα αποσπάσματα κείμενο της συνέντευξης μας με τον οικονομολόγο και αναλυτή Βασίλη Βιλιάρδο. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 29 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου 2017. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ. Ευχαριστούμε την συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας analyst.gr για την επιμέλεια του κειμένου.

ΜΝ: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους τελευταίους μήνες, έχει κάνει πανηγυρικές εξαγγελίες για την θετική στροφή της Ελληνικής οικονομίας, για την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης, για την μείωση της ανεργίας, για το πρωτογενή πλεόνασμα, για το κοινωνικό μέρισμα που μοιράζει αυτό το καιρό και για την επερχόμενη έξοδο από τα μνημόνια που έχει εξαγγείλει για το 2018. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, ωστόσο, έχουν σχέση με την οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας σήμερα; Continue reading

Mar 10

Το κείμενο της συνέντευξης μας με τον οικονομολόγο Δημήτρη Καρούσο

karousos3Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης μας με τον οικονομολόγο και αναλυτή Δημήτρη Καρούσο. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 2-8 Μαρτίου 2017. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

Μαζί μας σήμερα εδώ στο “Διάλογος” για την συνέντευξη της εβδομάδας είναι ο οικονομολόγος και αναλυτής Δημήτρης Καρούσος, μέλος του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, με καταξιωμένη καριέρα στο εξωτερικό. Κύριε Καρούσο, ευχαριστούμε που βρίσκεστε μαζί μας σήμερα.

ΔΚ: Κύριε Νευραδάκη, εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ, είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

ΜΝ: Ας ξεκινήσουμε με την πρόσφατη συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους. Η κυβέρνηση έκανε ένα μεγάλο σόου δημοσίων σχέσεων, προβάλλοντας την συμφωνία ως μια που δεν θα φέρει ούτε ένα ευρώ νέας λιτότητας, εξαιτίας των λεγόμενων “αντισταθμιστικών” μέτρων. Εδώ τίθεται ένα ερώτημα, αν το άθροισμα των νέων μέτρων είναι μηδέν, τότε γιατί συμφωνήθηκαν; Και σαν συνέχεια αυτής της ερώτησης, τι πραγματικά προβλέπει η νέα συμφωνία; Continue reading

Feb 17

Το κείμενο της συνέντευξης μας με το δημοσιογράφο Άλεξ Χριστοφόρου

christoforou2Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης μας με τον δημοσιογράφο και αναλυτή Άλεξ Χριστοφόρου από την ενημερωτική ιστοσελίδα TheDuran.com. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 10-19 Φεβρουαρίου 2017. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

Μιχάλης Νευραδάκης: Μαζί μας σήμερα στην εκπομπή Διάλογος για την συνέντευξη της εβδομάδας είναι ο δημοσιογράφος Άλεξ Χριστοφόρου, συνιδρυτής της ενημερωτικής ιστοσελίδας theduran.com. Κύριε Χριστοφόρου, ευχαριστούμε που βρίσκεστε μαζί μας σήμερα.

Άλεξ Χριστοφόρου: Ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΜΝ: Ας ξεκινήσουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πως θα αξιολογούσατε τις πρώτες εβδομάδες τις προεδρίας Τραμπ και τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει μέχρι στιγμής; Θα λέγατε πως έχει τηρήσει, μέχρι τώρα, τις προεκλογικές του δεσμεύσεις; Continue reading

Dec 30

Το κείμενο της συνέντευξης μας με τον αναλυτή και συγγραφέα Paul Craig Roberts

paulcraigroberts2Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης μας με τον αναλυτή, συγγραφέα, οικονομολόγο και πρώην υφυπουργό οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Paul Craig Roberts. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 8-14 Δεκεμβρίου 2016. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

ΜΝ: Μαζί μας σήμερα εδώ στο Διάλογος για την συνέντευξη της εβδομάδας είναι ο οικονομολόγος, συγγραφέας και αρθρογράφος Paul Craig Roberts. Ο κ. Roberts είναι πρώην υφυπουργός οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, πρώην συντάκτης της εφημερίδας Wall Street Journal, και έχει δημοσιεύσει περισσότερο από είκοσι βιβλία και ακαδημαϊκά άρθρα. κ. Roberts, ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας σήμερα.

PCR: Η χαρά είναι δική μου.

Μιχάλης Νευραδάκης: Για ποιους λόγους νίκησε τις προεδρικές εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ, και τι πιστεύετε ότι θα σηματοδοτεί η προεδρία του για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο; Continue reading

Jun 08

Το κείμενο της συνέντευξης μας με το δημοσιογράφο και συγγραφέα Greg Palast

palastΑκολουθεί το κείμενο της συνέντευξης μας με τον Αμερικανό ερευνητικό δημοσιογράφο, συγγραφέα και οικονομολόγο Greg Palast. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 2-8 Ιουνίου 2016. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

ΜΝ: Μαζί μας σήμερα εδώ στο Διάλογος Radio για την συνέντευξη της εβδομάδας είναι ο παγκόσμιας φήμης συγγραφέας, ερευνητικός δημοσιογράφος, παραγωγός ντοκιμαντέρ, και φίλος της εκπομπής μας Γκρεγκ Πάλαστ. Γκρεγκ, ευχαριστούμε που πήρατε το χρόνο να μας μιλήσετε και πάλι σήμερα.

GP: Η χαρά είναι δική μου, εγώ σας ευχαριστώ.

ΜΝ: Το τελευταίο διάστημα βρίσκεστε συνεχώς στο δρόμο για τα γυρίσματα του νέου σας ντοκιμαντέρ για τις Αμερικανικές εκλογές και τους τρόπους με τους οποίους νοθεύονται. Περιγράψτε για εμάς τι συμβαίνει στο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ.

Continue reading

Apr 21

Το κείμενο της συνέντευξης μας με τον οικονομολόγο και Γενικό Γραμματέα του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη

kazakisΑκολουθεί το κείμενο της συνέντευξης μας με τον οικονομολόγο, αναλυτή, και Γενικό Γραμματέα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρη Καζάκη. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 14-20 Απριλίου 2016. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

ΜΝ: Μαζί μας σήμερα εδώ στο Διάλογος Radio για την συνέντευξη της εβδομάδας είναι ο οικονομολόγος, αναλυτής, και γενικός γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος θα μας μιλήσει για την τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα αλλά και για το μείζον θέμα του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Κύριε Καζάκη, ευχαριστούμε που βρίσκεστε στην εκπομπή μας για άλλη μια φορά.

ΔΚ: Καλώς σας βρήκα και βεβαίως χαιρετώ και τους ακροατές της εκπομπής.

ΜΝ: Πριν συζητήσουμε την οικονομική επικαιρότητα, ας μιλήσουμε πρώτα για τις εξελίξεις όσον αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Έχετε μιλήσει εκτενώς για αυτό το θέμα και θα ήθελα να σας ρωτήσω καταρχήν, η πρόσφατη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, στην οποία συνυπέγραψε και η Ελληνική κυβέρνηση, είναι νόμιμη και είναι εφαρμόσιμη; Το διεθνές δίκαιο τι προβλέπει;

Continue reading

Mar 24

Το κείμενο της συνέντευξης μας με τον Άνττι Πέσονεν από το Φινλανδικό Κόμμα Ανεξαρτησίας

antti2Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης μας με τον Άνττι Πέσονεν από το Φινλανδικό Κόμμα Ανεξαρτησίας. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 17-23 Μαρτίου 2016. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

ΜΝ: Μαζί μας σήμερα στο Διάλογος Radio είναι ο Άνττι Πέσονεν, ο οποίος είναι ο πρώην επικεφαλής του Κόμματος της Ανεξαρτησίας στην Φινλανδία, ένα κόμμα που υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, την έξοδο της Φινλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Θα μας μιλήσει για το κόμμα του, για το τι συμβαίνει το τελευταίο χρόνο στην Φινλανδία, για τις επιπτώσεις της συμμετοχής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, και θα μας μιλήσει επίσης για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα. Άνττι, ευχαριστούμε που βρίσκεστε μαζί μας σήμερα.

ΑΠ: Καλησπέρα σας και ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε.

ΜΝ: Για να ξεκινήσουμε, κάντε για εμάς μια πρώτη εισαγωγή για το Κόμμα της Ανεξαρτησίας, πως ιδρύθηκε, την ιστορία του, και τις πολιτικές θέσεις του.

Continue reading

Mar 12

Το κείμενο της συνέντευξης μας με τον πρώην υφυπουργό οικονομικών ΗΠΑ Paul Craig Roberts

paulcraigroberts1Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης μας με τον οικονομολόγο, αναλυτή, συγγραφέα και πρώην υφυπουργό οικονομικών των ΗΠΑ Paul Craig Roberts. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 3-9 Μαρτίου 2016. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

ΜΝ: Μαζί μας σήμερα εδώ στο «Διάλογος» για την συνέντευξη της εβδομάδας είναι ο οικονομολόγος, συγγραφέας, και αρθρογράφος Paul Craig Roberts. Ο κ. Ρόμπερτς είναι πρώην υφυπουργός οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, πρώην συντάκτης της εφημερίδας Wall Street Journal, και τα άρθρα του δημοσιεύονται σε πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες. Έχει συγγράψει περισσότερα από 20 επιστημονικά άρθρα και 12 βιβλία, με το τελευταίο του βιβλίο να έχει τίτλο “Η Νεοφιλελεύθερη Απειλή στην Παγκόσμια Τάξη: Ο Επικίνδυνος Πόλεμος της Ουάσινγκτον για Ηγεμονία”. Κύριε Ρόμπερτς, ευχαριστούμε που βρίσκεστε στην εκπομπή μας σήμερα.

PCR: Η χαρά είναι δική μου.

ΜΝ: Ας ξεκινήσουμε μιλώντας για την Ελλάδα και για όλα όσα συμβαίνουν εκεί τα τελευταία χρόνια. Έχετε γράψει πρόσφατα ότι η Ελλάδα τελεί υπό ξένη κατοχή. Εξηγήστε μας γιατί το πιστεύετε αυτό.

Continue reading

Feb 27

Το κείμενο της συνέντευξης μας με το δικηγόρο διεθνούς δικαίου Francis Boyle

boyleΑκολουθεί το κείμενο της συνέντευξης μας με το δικηγόρο διεθνούς δικαίου και καθηγητή Francis Boyle, για την τρέχουσα οικονομική επικαιρότητα. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 18-24 Φεβρουαρίου 2016. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

Μιχάλης Νευραδάκης: Μαζί μας σήμερα εδώ στο Διάλογος Radio για την συνέντευξη της εβδομάδας είναι ο δικηγόρος και καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις Dr. Francis Boyle. Ο Boyle έχει υπηρετήσει ως νομικός σύμβουλος για την Παλαιστινιακή Αρχή, στα κινήματα ανεξαρτησίας της πολιτείας της Χαβάη, ενώ ήταν μέρος της νομικής ομάδας που οδήγησε τους Τζορτς Μπους τον νεώτερο και τον Ντικ Τσέινι σε καταδίκη για εγκλήματα πολέμου. Κύριε Boyle, ευχαριστούμε που βρίσκεστε στην εκπομπή μας σήμερα.

Francis Boyle: Εγώ σας ευχαριστώ που με καλέσατε, και στέλνω τους θερμούς χαιρετισμούς μου στους φίλους μου στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι υπέροχη χώρα και είχα την ευκαιρία να περάσω δύο εβδομάδες ταξιδεύοντας εκεί το 1974 και άλλες δύο εβδομάδες το 1982.

ΜΝ: Υπέροχα…ας ξεκινήσουμε λοιπόν μιλώντας για το Δικαστήριο Εγκληματιών Πολέμου του Κουάλα Λαμπούρ και για την υπόθεση που οδήγησε στην καταδίκη εν ερήμην των Τζορτζ Μπους τον νεότερο, Ντικ Τσένει, Ντόναλντ Ράμσφελντ, και άλλων στελεχών της πρώην κυβέρνησης Μπους για εγκλήματα πολέμου. Πείτε μας για αυτό το δικαστήριο, για αυτές τις υποθέσεις, και για το τι έχει ακολουθήσει από τότε.

Continue reading

Feb 05

Το κείμενο της συνέντευξης μας με τον οικονομολόγο Δημήτρη Καρούσο

karousosΑκολουθεί το κείμενο της συνέντευξης μας με τον οικονομολόγο Δημήτρη Καρούσο, για την τρέχουσα οικονομική επικαιρότητα. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 28 Ιανουαρίου-3 Φεβρουαρίου 2016. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

Μιχάλης Νευραδάκης: Ας ξεκινήσουμε με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την κατάσταση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος σήμερα. Σε τι κατάσταση βρίσκεται και ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτής της νέας ανακεφαλαιοποίησης;

Continue reading

Dec 23

Το κείμενο της συνέντευξης μας με τον καλλιτέχνη Λεωνίδα Μπαλάφα

balafas4Ακολουθεί το κείμενο της εορταστικής ραδιοφωνικής μας συνέντευξης με τον καλλιτέχνη, στιχουργό και τραγουδοποιό Λεωνίδα Μπαλάφα. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 17-23 Δεκεμβρίου 2015. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

ΜΝ: Μαζί μας σήμερα για την ειδική εορταστική εκπομπή του Διάλογος Radio είναι ο καλλιτέχνης, μουσικός και συνθέτης Λεωνίδας Μπαλάφας, ο οποίος θα μας μιλήσει για την μουσική του καριέρα, τις πρόσφατες επιτυχίες του, και όχι μόνο. Λεωνίδα, ευχαριστούμε που βρίσκεσαι μαζί μας σήμερα.

ΛΜ: Εγώ ευχαριστώ για την όμορφη αυτή πρόσκληση.

ΜΝ: Για να ξεκινήσουμε, πες μας μερικά λόγια για το πως ξεκίνησες την μουσική σου καριέρα και πως έφτασες μέχρι το Fame Story 4 το 2006 και 7.

Continue reading

Dec 05

Το κείμενο της συνέντευξης μας με τον οικονομολόγο Warren Mosler

mosler3Ακολουθεί το κείμενο της ραδιοφωνικής μας συνέντευξης με τον οικονομολόγο Warren Mosler. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 26 Νοεμβρίου-2 Δεκεμβρίου 2015. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

ΜΝ: Μαζί μας σήμερα στο Διάλογος Radio για την συνέντευξη της εβδομάδας είναι ο διακεκριμένος οικονομολόγος Warren Mosler. Ο Mosler είναι ένας από τους σημαντικότερους θεωρητές στον χώρο της Σύγχρονης Νομισματικής Θεωρίας, ενώ ήταν συνιδρυτής του Κέντρου Πλήρης Απασχόλησης και Σταθερότητας Τιμών στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι-Κάνσας Σίτυ. Θα μας μιλήσει σήμερα για το χρήμα, το χρέος, την Ελλάδα, την Ευρωζώνη, και για άλλα επίκαιρα ζητήματα. Warren, ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας σήμερα.

WM: Εγώ σας ευχαριστώ, χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας.

MN: Ας ξεκινήσουμε με μία ερώτηση που μπορεί να φαίνεται προφανής αλλά που όμως έχει να κάνει με ένα θέμα που λίγοι πραγματικά καταλαβαίνουν. Τι είναι το χρήμα και με ποιο τρόπο δημιουργείται;

Continue reading

Nov 12

Το κείμενο της συνέντευξης μας με τον Παναγιώτη Οικονομίδη από το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες

xoris1Ακολουθεί το κείμενο της ραδιοφωνικής μας συνέντευξης με τον Παναγιώτη Οικονομίδη από το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 5-11 Νοεμβρίου 2015. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

ΜΝ: Μαζί μας σήμερα στο Διάλογος Radio για την συνέντευξη της εβδομάδας είναι ο Παναγιώτης Οικονομίδης από το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες, ο οποίος θα μας μιλήσει για το κίνημα και της δραστηριότητες του, αλλά και για ευρύτερα θέματα που αφορούν την παραγωγή τροφίμων και τη κοινωνική οικονομία στην Ελλάδα. Παναγιώτη, ευχαριστούμε που βρίσκεστε μαζί μας σήμερα.

ΠΟ: Ευχαριστώ και εγώ κ. Νευραδάκη, να χαιρετίσω και εγώ τους ακροατές σας.

ΜΝ: Για να ξεκινήσουμε, κάντε μία εισαγωγή για τους ακροατές μας για το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.

Continue reading

Oct 28

Το κείμενο της συνέντευξης μας με τον Τούρκο δημοσιογράφο Gürkan Ozturan

gurkan1Ακολουθεί το κείμενο της ραδιοφωνικής μας συνέντευξης με τον Τούρκο δημοσιογράφο, μπλόγκερ, ακαδημαϊκό και ακτιβιστή Gürkan Ozturan. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 22-28 Οκτωβρίου 2015. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

ΜΝ: Μαζί μας σήμερα στην εκπομπή μας είναι ο Gürkan Ozturan, δημοσιογράφος, μπλόγκερ, ακαδημαϊκός και ακτιβιστής από την Τουρκία, ο οποίος θα μας μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην γείτονα χώρα όσον αφορά την τρομοκρατία, την τωρινή πολιτική κατάσταση, το προσφυγικό ζήτημα, τον πόλεμο στη Συρία και άλλα επίκαιρα θέματα. Gürkan, ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας σήμερα.

GO: Εγώ σας ευχαριστώ.

MN: Έχουμε βέβαια πολλά να συζητήσουμε σήμερα, αλλά ας ξεκινήσουμε με την πρόσφατη βομβιστική επίθεση σε μία ειρηνική διαδήλωση σε κεντρική πλατεία της Άγκυρας. Πείτε μας για την διαδήλωση που είχε διοργανωθεί, για το τι έγινε και πως αντέδρασαν οι Τουρκικές αρχές, και για το ποιοι πιστεύετε ότι βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση.

Continue reading

Oct 22

Το κείμενο της συνέντευξης μας με τον Bill Kalivas για αεροπορικά θέματα

ohareΑκολουθεί το κείμενο της ραδιοφωνικής μας συνέντευξης με τον Ελληνοαμερικανό ειδικό για θέματα αεροπλοΐας και τουρισμού Bill Kalivas. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 15-21 Οκτωβρίου 2015. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

ΜΝ: Μαζί μας σήμερα στο Διάλογος Radio για την συνέντευξη της εβδομάδας είναι ο ειδικός για θέματα αεροπλοΐας και τουρισμού Bill Kalivas, ο οποίος επίσης έχει ξεκινήσει νέα διαδικτυακή καμπάνια για να προγραμματιστούν περισσότερες απευθείας πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα. Bill, ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας σήμερα.

BK: Η χαρά είναι δική μου.

ΜΝ: Για να ξεκινήσουμε, πείτε μας λίγα λόγια για την πρωτοβουλία σας να προγραμματιστούν περισσότερες απευθείας πτήσεις από την Βόρεια Αμερική προς την Ελλάδα, και πείτε μας επίσης ποια πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύετε ότι θα ήταν η καταλληλότερη για την έναρξη νέων πτήσεων προς την Ελλάδα.

Continue reading