Η ανάλυση μας για το Μακεδονικό ζήτημα και το συλλαλητήριο

Featured

verginaΤώρα στα Ελληνικά: Διαβάστε την ανάλυση μας για το Μακεδονικό ζήτημα, με εκτενή αναφορά στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και στις αντιδράσεις του πολιτικού κατεστημένου και των ΜΜΕ (Ελληνικών και ξένων). Περιέχει γεωπολιτική ανάλυση, ανάλυση για την ευρύτερη σημασία του συλλαλητηρίου στη σημερινή Ελλάδα, και αναφορά στο παρελθόν και στις παράλληλες δραστηριότητες του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, που θέτει προς αμφισβήτηση την ουδετερότητα και αντικειμενικότητα του.

Διαβάστε την ανάλυση εδώ: http://www.freepen.gr/2018/02/blog-post_27.html.

Αγγλόφωνη ανάλυση μας για το Μακεδονικό ζήτημα και το συλλαλητήριο

Featured

(AP Photo/Giannis Papanikos)

(AP Photo/Giannis Papanikos)

Διαβάστε την Αγγλόφωνη ανάλυση μας για το Σκοπιανό ζήτημα, με εκτενή αναφορά στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και στις αντιδράσεις του πολιτικού κατεστημένου και των ΜΜΕ (Ελληνικών και ξένων). Περιέχει γεωπολιτική ανάλυση, ανάλυση για την ευρύτερη σημασία του συλλαλητηρίου στη σημερινή Ελλάδα, και αναφορά στο παρελθόν και στις παράλληλες δραστηριότητες του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, που θέτει προς αμφισβήτηση την ουδετερότητα και αντικειμενικότητα του.

Διαβάστε την ανάλυση εδώ: https://www.mintpressnews.com/conflict-over-the-name-macedonia-part-of-larger-struggle-for-the-future-of-greece/236814/.

Dec 14

Αυτή την εβδομάδα: Εορταστική εκπομπή με την εξαιρετική φωνή της Μικαέλας Δαρμάνη

darmaniΑυτή την εβδομάδα στην εκπομπή μας, κλείνουμε το έτος 2017 με μια ειδική εορταστική εκπομπή με την ιδιαίτερα ταλαντούχα καλλιτέχνης Μικαέλα Δαρμάνη, η οποία θα μας μιλήσει για την μουσική της και την καλλιτεχνική της σταδιοδρομία, τις ζωντανές τις εμφανίσεις, τον επερχόμενο δίσκο της, την ραδιοφωνική της εκπομπή, και για το Ελληνικό τραγούδι του χθες και του σήμερα. Επίσης, θα ακούσουμε επιλεγμένα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει η Μικαέλα Δαρμάνη, απολαμβάνοντας τις ξεχωριστές φωνητικές ικανότητες της.

Αυτό το ειδικό μουσικό αφιέρωμα θα μεταδοθεί αυτή την εβδομάδα αποκλειστικά στην εκπομπή «Διάλογος», ολοκληρώνοντας τον κύκλο εκπομπών μας για το 2017.

Dec 04

Η εκπομπή «Διάλογος» θα ακούγεται στο Νάσβιλ

nashvilleΤο δίκτυο συνεργαζόμενων σταθμών της εκπομπής «Διάλογος» συνεχίζει να επεκτείνεται! Οι Ελληνόφωνες και Αγγλόφωνες μεταδόσεις μας θα ακούγονται σε εβδομαδιαία βάση από το ραδιοφωνικό σταθμό WRFN 103.7 & 107.1 FM – Radio Free Nashville, στην περιοχή του Νάσβιλ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εκπομπή μας θα μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από τις 13:00-14:00 τοπική ώρα και η πρώτη μετάδοση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Ακούστε το Radio Free Nashville ζωντανά μέσω διαδικτύου στο www.radiofreenashville.org.

Oct 24

Ο «Διάλογος» κάθε εβδομάδα στο Dolphin Radio Νέας Ορλεάνης & στο The Global Voice!

general 1Ενημερώνουμε στους απανταχού ακροατές μας πως οι Ελληνόφωνες και Αγγλόφωνες μεταδόσεις της εκπομπής μας θα ακούγονται πλέον από δύο νέους ραδιοφωνικούς σταθμούς που προστίθεται στο παγκόσμιο δίκτυο μας:

  • WXDR 99.1 FM (Dolphin Radio) στη Νέα Ορλεάνη, κάθε Παρασκευή 9-10 το πρωί τοπική ώρα.
  • Το διαδικτυακό ραδιόφωνο The Global Voice, κάθε Κυριακή 00:00-01:00 UTC.

Ακούστε τις εκπομπές μας σε αυτούς τους σταθμούς διαδικτυακά από τις διευθύνσεις www.dolphinradio.org και www.theglobalvoice.info.

Sep 19

Με το ξεκίνημα της νέας ραδιοφωνικής σεζόν, ο «Διάλογος» σε νέους συνεργαζόμενους σταθμούς σε ΗΠΑ & Καναδά

iΜε το ξεκίνημα του νέου κύκλου μεταδόσεων της εκπομπής «Διάλογος» να πλησιάζει, ανακοινώνουμε προς τους ακροατές μας πως έχουν προστεθεί νέοι συνεργαζόμενοι σταθμοί στο παγκόσμιο δίκτυο μας.

Οι Ελληνόφωνες εκπομπές μας θα μεταδίδονται την Κυριακή στις 23:00 τοπική ώρα από το ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό CHIR, που μεταδίδεται μέσω καλωδιακών δικτύων στις ευρύτερες περιοχές του Τορόντο, του Μόντρεαλ, της πόλης του Κεμπέκ, της πόλης Οτάβα, του Χάμιλτον και του Νιαγάρα.

Επίσης, η Αγγλόφωνη εκπομπή μας θα μεταδίδεται από τους ακόλουθους ραδιοφωνικούς σταθμούς των ΗΠΑ, μέσω του δικτύου Global Community Radio:

  • WXDR 98.9 FM Dolphin Radio (New Orleans, LA) – Παρασκευή 09:00 (τοπική ώρα)
  • WRCT 88.3 FM (Pittsburgh, PA) – Πέμπτη 17:00 (τοπική ώρα)
  • WLRI 92.9 FM (Gap/Lancaster, PA) – Σαββάτο 5:00 π.μ. (τοπική ώρα)
  • KIEZ 106.7 FM (Monroe, LA) – Σαββάτο 4:00 π.μ. (τοπική ώρα)
  • KLQS 96.7 FM (Agua Dulce, CA) – Σαββάτο 2:00 π.μ. (τοπική ώρα)
  • KFZR 93.3 FM (Frazier Park, CA) – Σαββάτο 2:00 π.μ. (τοπική ώρα)
  • The Global Voice (διαδικτυακός) – Κυριακή 00:00 UTC
  • WMS-DB (διαδικτυακός) – Σαββάτο 5:00 π.μ. (ώρα ανατολικής ακτής ΗΠΑ)

Ακόμα περισσότεροι σταθμοί αναμένεται να προστεθούν στο παγκόσμιο δίκτυο μας τις επόμενες μέρες. Μείνετε συντονισμένοι!

May 09

Ο «Διάλογος» χορηγός της έκθεσης Greek Panorama στη Νέα Υόρκη!

Ανακοινώνουμε με χαρά πως η εκπομπή μας είναι επίσημος  χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης Greek Panorama, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη στις 12-13 Μαΐου, με ειδική ημέρα για εκπροσώπους επιχειρήσεων στις 11 Μαΐου. Η έκθεση Greek Panorama θα παρουσιάσει τον Ελληνικό τουρισμό και την Ελληνική γαστρονομία, σε ένα από τα κεντρικότερα και πολυσύχναστα σημεία της Νέας Υόρκης.

Είχαμε πρόσφατα στην εκπομπή μας την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον κ. Λεωνίδα Μπαμπάνη, διοργανωτής της φετινής έκθεσης Greek Panorama, και τα ηχητικά αρχεία αυτών των συνεντεύξεων είναι διαθέσιμα, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, στα podcast μας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.greekpanorama.com, και στα ακόλουθα δελτία τύπου:

Apr 02

Νέα μόνιμη ώρα μετάδοσης της εκπομπής μας στο Agape Greek Radio!

agapeΑνακοινώνουμε στους ακροατές μας πως πλέον, οι εκπομπές μας θα μεταδίδονται από το διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Agape Greek Radio σε καθημερινή βάση, στις 16:00 ώρα Ελλάδας (09:00 ώρα ανατολικής ακτής Αμερικής). Συντονιστείτε μέσω διαδικτύου στο www.agapegreekradio.com.

Mar 05

Έναρξη των εκπομπών μας από το διαδικτυακό Agape Greek Radio

agapeΑνακοινώνουμε στους ακροατές και φίλους μας πως οι ραδιοφωνικές εκπομπές του «Διάλογος» θα μεταδίδονται πλέον από το διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Agape Greek Radio, με έδρα το Καναδά. Οι Ελληνόφωνες και Αγγλόφωνες εκπομπές μας θα μεταδίδονται εναλλάξ, και θα ακούγονται καθημερινά στις 00:00 ώρα ανατολικής ακτής Η.Π.Α./Καναδά (07:00 ώρα Ελλάδας).

Το Agape Greek Radio γίνεται ο 25ος ραδιοφωνικός σταθμός που προστίθεται στο παγκόσμιο δίκτυο του «Διάλογος».

Ακούστε το Agape Greek Radio μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του σταθμού, www.agapegreekradio.com.

Feb 17

Το κείμενο της συνέντευξης μας με το δημοσιογράφο Άλεξ Χριστοφόρου

christoforou2Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης μας με τον δημοσιογράφο και αναλυτή Άλεξ Χριστοφόρου από την ενημερωτική ιστοσελίδα TheDuran.com. Αυτή η συνέντευξη μεταδόθηκε την εβδομάδα της 10-19 Φεβρουαρίου 2017. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το podcast της συνέντευξης εδώ.

Μιχάλης Νευραδάκης: Μαζί μας σήμερα στην εκπομπή Διάλογος για την συνέντευξη της εβδομάδας είναι ο δημοσιογράφος Άλεξ Χριστοφόρου, συνιδρυτής της ενημερωτικής ιστοσελίδας theduran.com. Κύριε Χριστοφόρου, ευχαριστούμε που βρίσκεστε μαζί μας σήμερα.

Άλεξ Χριστοφόρου: Ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΜΝ: Ας ξεκινήσουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πως θα αξιολογούσατε τις πρώτες εβδομάδες τις προεδρίας Τραμπ και τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει μέχρι στιγμής; Θα λέγατε πως έχει τηρήσει, μέχρι τώρα, τις προεκλογικές του δεσμεύσεις; Continue reading

Feb 09

Αυτή την εβδομάδα: Συνέντευξη για γεωπολιτικά ζητήματα με τον Άλεξ Χριστοφόρου

christoforouΑυτή την εβδομάδα στην εκπομπή μας, θα παρουσιάσουμε μια εξαιρετικά επίκαιρη συνέντευξη με το Ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο Άλεξ Χριστοφόρου, συνιδρυτής της ενημερωτικής ιστοσελίδας TheDuran.com. Ο Άλεξ θα μας μιλήσει για την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών επί της προεδρίας Τραμπ, για τις αντιδράσεις της Ρωσίας στις δυτικές προκλήσεις, για τις εξελίξεις στη Συρία αλλά και στην Ουκρανία, για τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, για το Brexit και την στάση της κυβέρνησης Τραμπ σε ένα ενδεχόμενο Grexit, για τις πρόσφατες συνομιλίες για το Κυπριακό, για το ποιοι πυροδοτούν τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις κατά της νέας κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, και για άλλα επίκαιρα ζητήματα.

Αυτή η συνέντευξη θα μεταδοθεί αυτή την εβδομάδα αποκλειστικά στο «Διάλογος».

Dec 07

Οι εκπομπές του «Διάλογος» πλέον και στο WCSQ 105.9 FM Νέας Υόρκης

radiocobleskillweb2Ενημερώνουμε τους ακροατές μας πως ένας νέος σταθμός προστίθεται στο παγκόσμιο δίκτυο του «Διάλογος», καθώς οι εκπομπές μας θα μεταδίδονται πλέον και από το νεοσύστατο ραδιοφωνικό σταθμό WCSQ 105.9 FM στο Capital Region της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Οι Αγγλόφωνες εκπομπές μας θα μεταδίδονται κάθε Σάββατο στις 9 το πρωί (τοπική ώρα) και οι Ελληνόφωνες εκπομπές μας θα μεταδίδονται κάθε Κυριακή, επίσης στις 9 το πρωί (τοπική ώρα).

Nov 12

Νέα ώρα μετάδοσης της εκπομπής μας στο 2MM Radio Αυστραλίας

2mm_cinemaslideflatΑνακοινώνουμε στους ακροατές μας πως οι Ελληνόφωνες μεταδόσεις του «Διάλογος» θα μεταδίδονται πλέον από τον ραδιοφωνικό σταθμό 2MM Radio στις πόλεις του Σίδνεϊ, Ντάργουιν και Wollongong κάθε Παρασκευή στις 15:00 (με 16:00), τοπική ώρα Σίδνεϊ. Συντονιστείτε μέσω των συχνοτήτων του 2ΜΜ στις προαναφερόμενες πόλεις της Αυστραλίας, και μέσω διαδικτύου στο www.2mmradio.com.au.

Oct 26

Αυτή την εβδομάδα: Συνέντευξη με τον ερευνητή Δημήτρη Νανόπουλο

nanopoulos2Αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή μας, θα παρουσιάσουμε συνέντευξη με τον παγκόσμιας φήμης επιστήμονα και ερευνητή Δημήτρη Νανόπουλο, ο οποίος είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Texas A&M στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεργαζόμενος ερευνητής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN), και ένας από τους γνωστότερους και πιο διακεκριμένους ερευνητές στον τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Θα μας μιλήσει για την ερευνητική και επιστημονική του καριέρα, για τις τωρινές του έρευνες, για επίκαιρα θέματα στον χώρο της φυσικής, για τους Έλληνες επιστήμονες, και για πολλά άλλα σημαντικά θέματα.

Συντονιστείτε για αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, αλλά και για τον δικό μας σχολιασμό, αυτή την εβδομάδα αποκλειστικά στο «Διάλογος»!

Apr 19

Νέος συνεργαζόμενος σταθμός στο δίκτυο του «Διάλογος»: Ράδιο Μάνα Ελλάδα

radiomanaellada_maxΑνακοινώνουμε στους ακροατές μας πως οι Ελληνόφωνες μεταδόσεις του «Διάλογος» θα μεταδίδονται πλέον και από το διαδικτυακό ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Μάνα Ελλάδα, που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εκπομπές μας θα ακούγονται κάθε Κυριακή στις 7 το πρωί ώρα Νέας Υόρκης (14:00 ώρα Ελλάδας), μέσω της ιστοσελίδας www.manaellada.net.