Αυτή την εβδομάδα: Συνέντευξη με τον παγκόσμιας φήμης επιστήμονα Χένρι Ζιρού

HenryAGirouxΑυτή την εβδομάδα, ο «Διάλογος» θα παρουσιάσει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον διεθνής φήμης επιστήμονα και συγγραφέα Χένρι Ζιρού.  Ο Ζιρού είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο MacMaster του Καναδά και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων, όπως οι πρόσφατοι τίτλοι του: «Education and the Crisis of Public Values», «Youth in Revolt: Reclaiming a Democratic Future», και «Neoliberalism’s War Against Higher Education». Ο Ζιρού εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, και είναι επίσης ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας Public Intellectuals Project.

Στην συνέντευξη της εβδομάδας που θα μεταδώσουμε, ο Ζιρού θα αναλύσει την αυξανόμενη επιρροή της νεοφιλελεύθερης σκέψης στους πολιτικούς, οικονομικούς, και κοινωνικούς τομείς παγκοσμίως.  Θα συγκρίνει την τρέχουσα κρίση στην Ελλάδα με παρόμοιες εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού στον Δυτικό κόσμο, και θα μιλήσει για τους τρόπους με τους οποίους ο νεοφιλελευθερισμός κmanos loizosαι ο λεγόμενος «καπιταλισμός του καζίνου» επηρεάζει την παιδεία, τα μέσα ενημέρωσης, και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

Μαζί με αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, θα παρουσιάσουμε τον σχολιασμό της εβδομάδας, και στους σταθμούς που μεταδίδουν την πλήρη εκπομπή μας, ένα ειδικό μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο Ελληνοκύπριο συνθέτη και καλλιτέχνη Μάνο Λοΐζο.  Όλα αυτά στον «Διάλογο» αυτής της εβδομάδας!

print

Comments are closed.