Αυτή την εβδομάδα: Συνέντευξη με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Greg Palast

palastΑυτή την εβδομάδα στην εκπομπή μας, θα παρουσιάσουμε μία άκρως αποκαλυπτική και επίκαιρη συνέντευξη με τον γνωστό δημοσιογράφο (BBC, The Guardian, Al Jazeera) και συγγραφέα Greg Palast, ο οποίος είναι ο συγγραφέας βιβλίων όπως «Billionaires and Ballot Bandits», «Vulture’s Picnic», και «The Best Democracy Money Can Buy».

Στην συνέντευξη μας, ο Palast θα αναλύσει την τρέχουσα κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και τις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια, και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών του για το πως τα διεθνή hedge funds έχουν στοχοποιήσει την Ελλάδα και έχουν συμβάλλει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας.  Επίσης, ο Palast θα συζητήσει τις περιπτώσεις χωρών όπως την Αργεντινή, τη Βραζιλία, και τον Ισημερινό, και τον τρόπο με τον οποίον αυτές οι χώρες αντιστάθηκαν στις απαιτήσεις του ΔΝΤ και τον διεθνών τραπεζιτών.  Κλείνοντας, ο Palast θα παρουσιάσει το πιο πρόσφατο αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ, για το πως γίνονται προσπάθειες να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου από 3,5 εκατομμύρια πολίτες, κυρίως μειονότητες, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μαζί με την συνέντευξη μας, θα παρουσιάσουμε το καθιερωμένο σχόλιο της εβδομάδας, και στις περισσότερες μεταδόσεις μας, ένα ειδικό αφιέρωμα με τραγούδια που έχουν μελοποιηθεί από ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη.  Όλα αυτά και πολλά άλλα, αυτή την εβδομάδα αποκλειστικά στο Διάλογος Radio!

print

Comments are closed.