Το Σχόλιο της Εβδομάδας: 28 Ιανουαρίου-3 Φεβρουαρίου 2016

SholioebdomadasΤου Μιχάλη Νευραδάκη

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία. Ένας χρόνος από τότε που εκατομμύρια άνθρωποι πανηγύριζαν στους δρόμους για την «ελπίδα» και την «αλλαγή» και το τέλος των μνημονίων που σίγουρα θα ερχόντουσαν, για την πρώτη φορά φασιστερά…συγνώμη, αριστερά, που θα κυβερνούσε την Ελλάδα και που, μας έλεγαν, θα άλλαζε την Ευρώπη. Ένας χρόνος από τότε που τα Ελληνικά και τα ξένα μέσα ενημέρωσης, τα ίδια ΜΜΕ που παπαγάλιζαν και που ακόμα παπαγαλίζουν υπέρ της Ευρώπης, της λιτότητας και των μνημονίων, αλλά και οι παγκόσμιοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί αριστεροί μας έλεγαν ότι ήρθε η κυβέρνηση της ελπίδας και της σωτηρίας.

Εκείνη την εποχή και μήνες πριν από τις εκλογές, εμείς στο «Διάλογος» προειδοποιούσαμε για την επικείμενη κωλοτούμπα που θα ακολουθούσε, για την λιτότητα που θα συνέχιζε να εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την μη τήρηση των μεγάλων υποσχέσεων, και για την άρρωστη εμμονή τους για παραμονή στην Ευρώπη. Τότε ήμασταν «κακοί» και «φασίστες» και «πρασινομπλέ» και «υπονομεύαμε το έργο του ΣΥΡΙΖΑ» και ακούγαμε πως δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή, πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να μας οδηγήσει στον παράδεισο, και μάλιστα, έναν παράδεισο εντός της λεγόμενης Ευρώπης. Έχουμε τα ηχητικά και τα άρθρα που αποδεικνύουν ότι πέσαμε μέσα σε όλες τις προβλέψεις μας, δυστυχώς, και ας ήμασταν τότε «κακοι». Και τόσοι και τόσοι που ήξεραν τότε να κατηγορήσουν οποιονδήποτε τολμούσε να πει την αλήθεια για τους σωτήρες του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα κάνουν πως δεν θυμούνται τίποτα. Δεν ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ τότε, και δεν έλεγαν τέτοια λόγια.

Υπάρχει όμως και η μεγάλη μερίδα των Ελληνόφωνων συμπολιτών μας που ακόμα εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει η χώρα μας να μείνει πάση θυσία στο ευρώ και στην Ευρώπη, λες και η Ελλάδα θα σηκωθεί και θα μετακομίσει στην Αφρική ή την Ασία σε αντίθετη περίπτωση. Λες και η Νορβηγία, που δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, δεν είναι Ευρώπη.

Πρέπει δηλαδή πάση θυσία να διατηρήσουμε σαν νόμισμα μας ένα ξένο νόμισμα, ένα Γερμανικό νόμισμα, το ευρώ, που μάλιστα είναι χρεόγραφο και που σχεδιάστηκε με ξεκάθαρο στόχο την κατάργηση και καταστροφή του Ευρωπαϊκού κράτους πρόνοιας. Πρέπει πάση θυσία να παραμείνουμε σε έναν υπερεθνικό θεσμό όπου οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, ακόμα και της Τσεχίας και της Σλοβακίας, κάθε τρεις και κάτι μας κουνάνε το δαχτυλάκι τους και μας λένε πόσο τεμπέληδες, πόσο φαταούλες, πόσο σπάταλοι και πόσο αχάριστοι και άχρηστοι είμαστε, ότι εμείς ζούσαμε πέραν από τις δυνατότητες μας ενώ αυτοί τα έκαναν όλα σωστά. Πρέπει δηλαδή πάση θυσία να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και μετά από έξι χρόνια σκληρής και αποτυχημένης λιτότητας και να μας λένε από πάνω ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά. Πρέπει δηλαδή να παραμείνουμε πάση θυσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που επεμβαίνει στο πολιτικό μας σύστημα, που έχει αφαιρέσει από την χώρα μας την εθνική και πολιτική της κυριαρχία, και που απαρτίζεται από ηγέτες που έχουν δηλώσει κατ επανάληψη την αντιπάθεια τους προς την δημοκρατία και τη λαϊκή θέληση. Σε έναν θεσμό όπου αποκαλούν εμάς, τους Έλληνες, ρατσιστές και ξενοφοβικοί και φασίστες όταν στις χώρες τους καλπάζει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία και ο φασισμός σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και της κοινωνίας τους. Μας λένε ότι θα διώξουν εμάς από την ζώνη του Σένγκεν επειδή εμείς δεν προστατεύουμε τα σύνορα ενός υπερεθνικού θεσμού που υποτίθεται πως έχει, ως στόχο, την κατάργηση των συνόρων, μη προσφέροντας όμως την παραμικρή στήριξη ή βοήθεια στην χώρα που έχει υποστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα το κύμα των προσφύγων. Σε αυτή την Ευρώπη πρέπει πάση θυσία να μείνουμε, στην Ευρώπη όπου μας κοιτάνε με το ένα μάτι, που μας έχουν πάρει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια μας με πραγματικά εξευτελιστικούς, χειρότερους από τριτοκοσμικούς όρους και που θέλουν ακόμα περισσότερα τώρα, όπως το ελαιόλαδο μας. Σ’ αυτή την Ευρώπη μας λένε ότι πρέπει να παραμείνουμε πάση θυσία, ενώ είναι σε εξέλιξη παγκόσμια επιστράτευση των ΜΜΕ να παρουσιάσουν τη Γερμανία, όπου ο εμπρησμός των καταυλισμών προσφύγων είναι συχνό φαινόμενο, όπου σε πολλές περιπτώσεις το κράτος έχει κλέψει τις περιουσίες των προσφύγων, και όπου πρόσφυγες έχουν φιλοξενηθεί σε πρώην Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ως χώρα-πρότυπο, ως η καλύτερη χώρα του κόσμου και η Μέρκελ άνθρωπος της χρονιάς παγκοσμίως.

Και πρέπει δηλαδή να δεχτούμε εμείς, πάση θυσία όπως πάντα, μία κυβέρνηση που απαρτίζεται από αποδεδειγμένους ψεύτες, προδότες, ΠΑΣΟΚους και εγκληματίες, μία κυβέρνηση που δεν τολμάει να βγάλει μιλιά ακόμα και στον προσωπικό εξευτελισμό που έχει δεχθεί από τους κατά τα άλλα «καλούς» και «πολιτισμένους» Ευρωπαίους. Πρέπει να πιστέψουμε ότι όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Εξαρτημένων Ανθελλήνων…συγνώμη, Ανεξάρτητων Ελλήνων, θέλουν το καλό μας, δεν θέλουν να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα αλλά δεν έχουν επιλογή γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μας διώξουν από την Ευρώπη, όπως μας είπε ξανά πρόσφατα ο «σύντροφος» Βαγγέλης Αθανασίου. Δηλαδή οι Ευρωπαίοι είναι κακοί και μας εκβιάζουν, αλλά παρόλα αυτά δεν είναι τόσο κακοί που να θέλουμε εμείς από μόνοι μας να φύγουμε. Πρέπει, πάση θυσία φυσικά, να τα δεχτούμε όλα αυτά με την υπόσχεση ότι παρόλα αυτά, θα αλλάξουμε την Ευρώπη και θα τα πάρουμε όλα πίσω. Θα και θα και θα, όπως λέμε Θάτσερ και «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση». Γιατί αν φύγουμε θα έρθει η καταστροφή, δεν θα έχουμε φάρμακα, δεν θα έχουμε καύσιμα, δεν θα έχουμε τρόφιμα, δηλαδή σε όλες οι χώρες που δεν είναι στο ευρώ και η Ελλάδα πριν το 2002 ζούσε ο κόσμος σε σπηλιές. Και μη τυχόν και χάσουμε την πρόσβαση μας στην ζώνη Σένγκεν. Πως αλλιώς θα βρουν τα καμάρια μας δουλειά στο «καλό», «πολιτισμένο» εξωτερικό;

Είναι πραγματικά ένα θαύμα που ακόμα και τώρα, σύμφωνα με την εγκυρότατη πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση της Gallup International που δεν θα δείτε ποτέ στο Mougka Mou, στο Sky, στην ERT Closed και στην Καθυστερηνή, το 44% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα επιθυμεί επιστροφή σε εθνικό νόμισμα έναντι του 43% που προτιμάει την παραμονή στην Ευρωζώνη. Είναι θαύμα ότι υπάρχει αυτό το ποσοστό και μάλιστα πλειοψηφία, μέσα σε αυτό το κλίμα εκβιασμού, εκφοβισμού, τρομοκράτησης και πολιτικής σαπίλας και αλητείας. Όπου ακόμα και ο κύριος ΚΥΡ, ο οποίος τόσα χρόνια βγάζει το ψωμί του ως υπάλληλος συστημικών εφημερίδων, ειρωνεύεται τους αγρότες, οι οποίοι αποτελούν ένα κομμάτι της κοινωνίας που επιτέλους έχει ξεσηκωθεί.

Ντροπή σε όλους εσάς που θέλετε ακόμα αυτή την Ευρώπη, που είσαστε ξεφτίλες και ξενομανείς και ευρωλάγνοι που φοβόσαστε ακόμα την σκιά σας.

print

Comments are closed.