Το σχόλιο της εβδομάδας: Πρωτοδεύτερη φορά αριστερά, τριτοτέταρτη φορά μνημόνιο

Του Μιχάλη ΝευραδάκSholioebdomadasη

Παιδιά, σωθήκαμε! Και μάλιστα, μας σώζουν καθημερινά! Έκλεισε συμφωνία η «ηρωική» κυβέρνηση της πρωτοδεύτερης φασιστεράς και του τριτοτέταρτου μνημονίου όπου, όπως μας έλεγαν με τεράστια περηφάνια πριν μερικές εβδομάδες, δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ νέων μέτρων! Και τώρα οδεύουμε ολοταχώς προς το κλείσιμο της περιβόητης δεύτερης αναξιολόγησης!

Και φυσικά, πάνω από όλα, μείναμε και παραμένουμε Ευρώπη, πάση θυσία.

Τι και αν μόλις λίγες εβδομάδες μετά την περιβόητη συμφωνία με τους «Εταίρους» με κεφαλαίο «Ε» βγαίνει η κυβέρνηση και λέει πως έκλεισε η συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αναξιολόγησης, μια συμφωνία που συμπεριλαμβάνει περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ το 2019, και περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 6.000 ευρώ, με στόχο βέβαια την εξοικονόμηση ακόμη 1% του ΑΕΠ. Τι και αν μέσα στην συμφωνία η αποικιακή κυβέρνηση φέρεται να έχει αποδεχθεί την πώληση κεντρικών παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ και συγκεκριμένα το 40% των εργοστασίων λιγνίτη; Τι και αν αναμένεται το ξεπούλημα και των υπολοίπων μονάδων παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ για κάτω του 10% της πραγματικής τους αξίας; Πάνω από όλα, μείναμε και παραμένουμε Ευρώπη, πάση θυσία.

Τι και αν η Γερμανική εφημερίδα Handlesblatt δημοσίευσε πρόσφατα το περιεχόμενο εγκύκλιου του Γερμανικού υπουργείου οικονομικών, που είναι επίσης και το Ελληνικό αποικιακό υπουργείο οικονομικών και εξαθλίωσης, όπου ο μεγάλος φίλος και σωτήρας της Ελλάδας, ο Βόλφγκανγκ Σοίμπλε, φέρεται να παγώνει κάθε συζήτηση για ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας πως η Γερμανία αναμένει έσοδα ύψους 120 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο από τους τόκους, μέχρι το 2040. Δεν πειράζει. Πάνω από όλα, μείναμε και παραμένουμε Ευρώπη, πάση θυσία.

Τι και αν ξεπουλήσαμε 14 κερδοφόρα περιφερειακά αεροδρόμια στρατηγικής σημασίας σε εταιρεία του Γερμανικού δημοσίου παρακαλώ, και τι και αν οι χρεοκοπημένες ανακεφαλαιοποιημένες από τους Έλληνες πολίτες Ελληνικές τράπεζες φέρεται να χορήγησαν δανεισμό ύψους ενός δισεκατομμυρίου στην ίδια την Fraport, για να ολοκληρωθεί η αγορά; Δεν πειράζει. Ο μεγάλος κουστουμάτος κολλητός του Σαμαρά επιχειρηματίας Βασιλάκης, ιδιοκτήτης της Aegean, μας είπε πως η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων είναι θετική εξέλιξη. Αυτά από τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας που της αρκεί να είναι «περιφερειακός αερομεταφορέας» την ίδια στιγμή που ακόμα και η Air Rwanda έχει τακτικά υπερατλαντικά δρομολόγια. Αλλά όπως είπαμε, πάνω από όλα, μείναμε και παραμένουμε Ευρώπη, πάση θυσία.

Τι και αν ο υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας και ηγέτης της Eurogroup, ο μεγάλος άνδρακλας με το πλαστό πτυχίο Ντάισελμπλουμ, μας έκανε κήρυγμα, λέγοντας ότι φάγαμε εμείς οι νότιοι λαοί τα λεφτά των σκληρά εργαζόμενων βορειοευρωπαίων στα ποτά και στις γυναίκες; Αυτός ξέρει καλύτερα. Προφανώς γι’ αυτό δεν άκουσα μιλιά ούτε από τους φερόμενους ως «antifa» και «αντιρατσιστές», ούτε από την κυβέρνηση της φασιστεράς και της παρακμής. Όπως επίσης προηγούμενες κυβερνήσεις, επί σειρά δεκαετιών, δεν τόλμησαν να βγάλουν μιλιά σε κάθε προκλητική δήλωση ξένων πολιτικών και ξένων μέσων ανενημέρωσης, όπως την εποχή πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπως για την ασφάλεια των αεροδρομίων στην Ελλάδα, όπως για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και το Κυπριακό ζήτημα και πολλά, πολλά άλλα. Μιλιά τότε. Αλλά μείναμε και παραμένουμε Ευρώπη, πάση θυσία και πάνω από όλα.

Βλέπετε, εμείς είμαστε οι πανέξυπνοι και παμπόνηροι Ευρωελληναράδες της παρέας. Τα ξέρουμε όλα, πιάνουμε πουλιά στον αέρα, και φυσικά, πάνω από όλα, μένουμε και παραμένουμε Ευρώπη, πάση θυσία. Όχι σαν αυτούς τους ηλίθιους Βρετανούς με το Brexit τους, που μας είπαν μάλιστα εκεί στο «σοβαρό» και «αντικειμενικό» Σκάει πως η Μεγάλη Βρετανία, με την ενεργοποίηση του Άρθρου 50, γίνεται Μικρή Βρετανία. Κάτι άλλο είναι μικρό, νομίζω μπορείτε να φανταστείτε τι είναι.

Ναι, εμείς μείναμε Ευρώπη πάση θυσία. Θυσία 450.000 Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό και οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ. Θυσία των αεροδρομίων, των λιμανιών, της εθνικής υποδομής της χώρας και του φυσικού της πλούτου. Θυσία των σπιτιών και ακινήτων μας, που ήταν πάντοτε ο πραγματικός πλούτος του Ελληνικού νοικοκυριού και που περνάει πλέον σε ξένα χέρια. Αυτή είναι η περιβόητη, υπέροχη Ευρώπη σας, στην οποία θέλετε και επιμένετε να παραμείνουμε πάση θυσία.

Ντροπή για την ξενομανία και την ξενολατρεία σας, ντροπή για τον εθνομηδενισμό σας, ντροπή για την υποταγή σας, ντροπή για την ηλιθιότητα σας, ντροπή για την μειονεκτικότητα σας. Ντροπή σας και πάλι ντροπή σας.

print

Comments are closed.