Αυτή την εβδομάδα: Συνέντευξη με τον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη

kasimatisΑυτή την εβδομάδα, η εκπομπή μας επανέρχεται μετά από ένα διάλειμμα αρκετών εβδομάδων, παρουσιάζοντας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συνέντευξη με τον διακεκριμένο συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη, ο οποίος ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές του συλλαλητηρίου της Αθήνας την Κυριακή 4/2.

Ο κ. Κασιμάτης θα αναλύσει για μας το Μακεδονικό ζήτημα, θα σχολιάσει τα συλλαλητήρια και τα ευρύτερα μηνύματα που έστειλαν στο πολιτικό σύστημα, τον ρόλο των μνημονιακών συμβάσεων στο Μακεδονικό ζήτημα σήμερα και των πιέσεων που δέχεται η Ελλάδα, τις γεωστρατηγικές βλέψεις των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή, τη νομιμότητα των μνημονιακών συμβάσεων, του χρέους και των ομολόγων που βρίσκονται υπό το Αγγλικό δίκαιο, για τον μύθο της “αποχώρησης” της Ελλάδας από τα μνημόνια, και τα δικαιώματα της Ελλάδας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τόσο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, όσο και για τις μνημονιακές συμβάσεις και την άγρια λιτότητα που έχουν επιβληθεί στην χώρα.

Ακολουθεί μετά την συνέντευξη δικός μας σχολιασμός για το συλλαλητήριο και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς μελών της κυβέρνησης προς του συμμετέχοντες και τον Ελληνικό λαό.

Print - Εκτύπωση

Comments are closed.